pitris & sýry

Sýry seřazené podle počtu hvězdiček


Sýry podle počtu hvězdiček:

Název Obrázek hvezda
Epoisses de Bourgogne -NR

TEORIE:
Sýr vyráběný od 16. století v Burgundské vesnici Epoisses a také v Chanancey. Neuvěřitelně krémový. Chuť dokonalá, téměř máslová. Při jeho výrobě se používají pevné zbytky z vylisovaných hroznů (marc), což mu dává zcela jedinečnou chuť.

085 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Mont d'or - vacherin du Haut-Doubs - au lait cru

TEORIE:
Delikatesa, delikatesa, delikatesa, kterou vyrýbí z čerstvého mléka rodina Badozových od roku 1830. Sýr Mont d'or vlastní označení AOC a může se tedy vyrábět pouze v Haut-Doubs v pohoří Jura.

syr50 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Brique - Lou Pérac
- Vynikající uvnitř téměř tekutý sýr z OVČÍHO mléka. Oproti Brique z kravského mléka má ještě jemnější jádro.
syr53 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Chaource - Lincet

TEORIE:
Burgundský sýr, který své jméno získal podle stejnojmenné vesnice. Označení AOC mu bylo uděleno v roce 1970 a AOP v roce 1996. Jádro zralého sýru je stále tvarohové, ale je obaleno téměř kapalnou vrstvou. Hranice je velmi ostrá.

syr67 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Les Croisés - Brique
Proč 5*:
Tento sýr se roztéká už při pohledu na něj a to měsíc před maximální dobou trvanlivosti.
syr30 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Mont d'Or
ukrojený z veeelkého koláče. Casino - volný výběr.
syr81 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Société - Rocquefort
- vynikající velice aromatický rocquefort v dokonalém opakovaně používatelném obalu
syr34 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Soignon - Sainte Maure(Sélection)
Vynikající výběrový kozí sýr s tvarohovým jádrem.
syr52 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Saint Marcellin

TEORIE:
Velice aromatický sýr, na povrchhu mazlavý, vyráběný z mléka z podalpských departamentů. Byl to nejoblíbenější sýr Ludvíka XI (1461-1483).

syr28 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Panorama - Rocquefort
- více slaný než Société
syr29 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Mimolette - Vieille
Rozdíl oproti Mimolette Extra Vielle je o 6 měsíců kratší doba zrání, sýr je proto měkčí ale méně výrazné chuti.
syr103 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Delice de Bourgogne
Opravdu vynikající, nezaměnitelná krémová chuť. Musíte ochutnat.
072 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Rondin Onctueux de Brebis - CdL
Vynikající sýr. Uvnitř prakticky ovčí mléko
syr84 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Le Bunceen
Burgundský sýr velice podobný Chaource.
syr110 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Pérail - Lou Pérac
Vynikající sýr. Uvnitř prakticky ovčí mléko
syr87 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Bleu de Brebis - Lou Pérac
Vynikající. Jedná se o Roquefort vyrobený v Aveyronu.
syr90 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Epoisses
Další vynikající Epoisses od konkurence. Opět nezklamal.
syr106 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Le Sapin du Haut-Doubs
Až po týdnu se z něj vyklubala opravdová pětka!
syr101 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Buche - Chevre (volný prodej)
Vynikající, výrazná kozí chuť, jádro téměř "sypké" ale chuť výtečná.
syr74 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Croisés - Le Bleu
Nechali jsme jej uzrát a modrá plíseň tvořila téměř polovinu vnitřní hmoty. Vynikající.
syr60 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Reblochon au lait cru
-vynikající sýr ze syrového(neupravovaného, nepasterizovaného) mléka
syr15 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Vieux Pané - Brique Affinée
Delikátní, lehce pikantní. Ze všech Brique nejvíce aromatický.
syr62 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Casino Délices - Saint Félicien
Aromatický sýr s mazlavým jádrem.
syr61 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
St. Macellin - Nos Régions ont du talent syr78 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
St. Félicien - Nos Régions ont du talent syr79 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Chabichou du Poitou
Velmi podobný předchozímu. AOC získal v roce 1990. Výrábět se smí pouze v regionu Poitou.
115 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Rocamadour - Casino Délices
Velice chutný, tradičně se jí s fíky.
syr91 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Tomme de Chevre
Tvrdý sýr z kozího mléka
syr111 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Soignon - Sainte Maure
Vynikající kozí sýr s tvarohovým jádrem.
syr51 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Pélardons - Région Cevennes
Jeden z nejsilnějších sýrů, které jsme ochutnali. Pozor ať vám neuteče! Pokud nejste opravdu sýroví, tento sýr si nekupujte!
syr73 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Société - Bleu des Causes
Jedná se o Rocquefort, ale z kravského mléka.
syr89 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Bleu des Causes - Pont de Pierre
- Velice podobný předchozímu
syr83 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Coulommiers Destrier
- uvnitř krémový již 30 dní před datem spotřeby
syr2 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
LHT - Crottin de Chevre
- výraznější chuť než Crottin od Croisés
syr57 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Chaussée aux Moines
TEORIE:
Tento sýr je vyráběn v opatství Saint-Martin de Vertou, které se nachází v regionu Pays de la Loire. Sýr je na povrchu velice pevný - dlouhá doba zrání.
syr12 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Le Charolais
Burgundský kozí sýr pevné struktury. Po celém povrchu má bílou plíseň ale částečně i mazelenalou.
syr102 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Cousteron
Polotvrdý sýr velice podobný Chaussée aux Moines.
syr35 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Monoprix - Brique
- velice jemný a lahodný. Ve stejné fázi nedosahuje tekutosti Les Croisés.
syr40 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Président - La Brique
- velice jemný a lahodný. Ve stejné fázi nedosahuje tekutosti Les Croisés.
syr46 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Cassino Délices - Sainte Maure de Touraine
Delikátní sýr z čerstvého kozího mléka a opravdu plesnivou kůrkou
syr63 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Saint Loup sur Thouet
Vynikající, výrazně aromatický sýr. Pevný.
syr68 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Fromage de Chaumes
Krémový sýr s chuťově výraznou kůrkou a nižším obsahem tuku.
071 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Fourme d Ambert - Pont de Pierre
Modrá plíseň není moc výrazná. Kdo nemá rád přísliš smradlavé sýry a chtěl by ochutnat nějaký modrý, rozhodně doporučuji tento.
syr104 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Le Rustique - Coulommiers
- Povedl se!
syr77 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Le croisés de Pays - Coulommiers
- Vynikající veliký rodinný Couommiers.
syr99 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Rocquefort Maatharel
Klasický Rocquefort, trochu více slaný.
syr116 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
St. Macellin - Nos Régions ont du talent syr78 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
St. Félicien - Nos Régions ont du talent syr79 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Cabécou du Périgord
Trochu mazlavý, jádro jemné. Kozí vůně méně výrazná.
117 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Camembert Isigny St Mere
Camembert, který dozrával za přítomnosti Kalvádosu.
syr108 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Brillat-Savarin

TEORIE:
Nesmírně tučný (75 %) sýr vyráběný v Normandii a v Burgundsku (Nuits St-Georges). Pokud chcete něco podobného ochutnat v Česku, tak si kupte Máslo a zakousněte se do něj!

088 hvezda
hvezda
hvezda
Le Mottin Charentais
Strukturu má jako běžný Brie, ale chuť úplně jako české Apetito.
105 hvezda
hvezda
hvezda
Cantal Entre Deux EQC
Polotvrdý sýr, který těží z AOC od roku 1956. Cantal Entre Deux zraje od 2 do 6 měsíců. Vyrábí se však i Cantal Vieux, který zraje déle.
syr112 hvezda
hvezda
hvezda
Caprice de Dieux
- bílá plíseň na povrchu, středně měkké jádro.
syr41 hvezda
hvezda
hvezda
Entre Mont - Comté
Tvrdý, dlouho zrající sýr z pohoří Jura s trochu nasládlou chutí
syr42 hvezda
hvezda
hvezda
Coeur de Lion
- Coeur tendre - opravdu jemné lví srdce
syr21 hvezda
hvezda
hvezda
Le Brin d'Affinois
Sýr netradičního tvaru - uvnitř měkký, krémový. Povrch béžové barvy. Středně aromatický.
syr65 hvezda
hvezda
hvezda
Munster - Ermitage
Zřejmě jsou postupy při výrobě tak přesné, že všechny Munstery chutnají prakticky stejně.
syr107 hvezda
hvezda
hvezda
Edel de Cleron
Nelze mu nic vytknou. Takový francouzský standard (= to je pozitivní :) )
093 hvezda
hvezda
hvezda
Fourme d´Ambert - Beulet - Casino
Sýr z volného výběru tentokrát nebyl nijak vyjímečný
syr113 hvezda
hvezda
hvezda
Les Croisés - Crottin de Chevre
- Liší se zejména tvarem :)
syr54 hvezda
hvezda
hvezda
Ermitage - Carré de l'Est
Velice jemný a tekutý a hranatý.
syr45 hvezda
hvezda
hvezda
Président - La buche fondante
Prohlédněte si video na YouTube
syr70 hvezda
hvezda
hvezda
Camembert Destrier
- Velice krémový
syr6 hvezda
hvezda
hvezda
Camembert Le Rustique Sélection
Z vyběrového mléka. Výtečný,krémový, více slaný
syr44 hvezda
hvezda
hvezda
Pavé d'Affinois - Chevre doux
Jogurtový sýr s pevným jádrem.
syr97 hvezda
hvezda
hvezda
Coeur de Creme

PŘÍBĚH:
Kamarádka Zuzka(z Prahy) tento sýr nazvala VOVÁLNEJ SEJRA :)
krom toho, že je oválný má pevnější jádro než Cammembert, patří do skupiny Brie, ale kvůli svému tvaru se pro něj toto označení nepoužívá.
syr33 hvezda
hvezda
hvezda
Čerstvý sýr z farmy - Fromagerie de Sauniere syr16 hvezda
hvezda
hvezda
Fromage d'Abbaye Abdijkaas
TEORIE:
Tento sýr je vyráběn mnichy ve Francii ale k dlouhému uzrávání je převážen k jejich kolegům do Belgie.
syr37 hvezda
hvezda
hvezda
Le Grand Ballon - Munster syr31 hvezda
hvezda
hvezda
Petit Munster - Marikel syr48 hvezda
hvezda
hvezda
Petit Munster - Casino syr75 hvezda
hvezda
hvezda
Capridoux
- opravdu vynikající kozí sýr, výrazná chuť i vůně
syr9 hvezda
hvezda
hvezda
Casino - Bleu
Vevnitř příliš modrý nebyl, chuť ucházející.
syr76 hvezda
hvezda
hvezda
Coeur de Creme

PŘÍBĚH:
Kamarádka Zuzka(z Prahý) tento sýr nazvala VOVÁLNEJ SEJRA :)
krom toho, že je oválný má pevnější jádro než Cammembert, patří do skupiny Brie, ale kvůli svému tvaru se pro něj toto označení nepoužívá.
syr33 hvezda
hvezda
hvezda
Les Croisés - Coulommiers
Musí se nechat uležet, ale pak to stojí za to
syr32 hvezda
hvezda
hvezda
Président - Coulommiers de Campagne
Aby měl tekuté jádro, musí se konzumovat ve třetí fázi(dva týdny před datem max. trvanlivosti.
syr47 hvezda
hvezda
hvezda
Nos regions ont du talent
- opravdu vynikající Fourme d Ambert
syr8 hvezda
hvezda
hvezda
Fleur de Nuit
- Bílá plíseň na povrchu, modrá uvnitř
syr18 hvezda
hvezda
hvezda
Lanquetot - Terroir
-Normandský sýr s vyváženou chutí.
syr59 hvezda
hvezda
hvezda
Lys Bleu
- Bílá plíseň na povrchu, modrá uvnitř(ale méně než jsme čekali)
syr38 hvezda
hvezda
hvezda
Bleu d'Auvergne - Monoprix Gourmet syr43 hvezda
hvezda
hvezda
Brie Grande Selection - LR
- Brieliantní sýr s typickou briechuťí
syr82 hvezda
hvezda
hvezda
St. Florentin
Burgundský sýr, chutí i strukturou spíše připomíná tvaroh.
syr98 hvezda
hvezda
Brie Maubert - Casino
obyč Brie
syr94 hvezda
hvezda
Président
- Kvalita za rozumnou cenu
syr3 hvezda
hvezda
Petit Brie - Casino
Velký Brie standardní chuti
syr114 hvezda
hvezda
Camembert d'Isigny syr4 hvezda
hvezda
Les Croisés - Camembert syr5 hvezda
hvezda
Camembert Le Rustique
- Hodně se prodává i u nás
syr11 hvezda
hvezda
Lys Bleu
"lehký" sýr
syr23 hvezda
hvezda
Président Le Brie syr13 hvezda
hvezda
Coeur de Lion - Le bon Brie syr19 hvezda
hvezda
Coeur de Lion
- klasika
syr1 hvezda
hvezda
Le Palet de Chevre
Ničím nepřekvapí
syr69 hvezda
hvezda
Les Croisés - Fromage de Chevre
- kozí Camembert
syr7 hvezda
hvezda
Les Croisés - Sainte Maure
-Kvalita za rozumnou cenu
syr14 hvezda
hvezda
Reflets de France
- Fourme d Ambert
syr24 hvezda
hvezda
Bleu rectangle
- Více aromatický než Fourme d Ambert
syr27 hvezda
hvezda
Tomme noire des Pyrennées
- uleželý tvrdý sýr s černým povrchem
syr17 hvezda
hvezda
Les Croisés - Fromage Fondue
Tavený sýr v nepraktickém voskovém obalu. Smetanový chuť
syr64 hvezda
hvezda
Rambol aux noix
Dal by se i namazal
syr89 hvezda
hvezda
Soignon - léger
- Lipidy jsou nositely chuti, proto lehké sýry nejsou tak dobré
syr8 hvezda
ETS - Schoepfer
- Fourmme d Ambert
syr26 hvezda
Charcennay
Hermelínový čtvercový sýr vyráběný ve městě Charcenne (Franche-Comté). Ničím nevyniká.
syr49
hvezda
Croisés - Le Carrou
- Měkké krémové jádro, povrch béžové barvy. Není příliš aromatický
syr10 hvezda
St. Nectaire Fermier
Chuť nevýrazná. Vypadá mnohem lépe, než chutná
syr95 hvezda
Paysage - l´Ortolan
- podle tohoto sýru zřejmě kopírujeme Hermelín
syr29 hvezda
Fromage du Chalet
Sýr, který vypadá mnohem lépe než chutná. Jádro měkké, chuť nevýrazná.
syr58 hvezda
Président
- Emmental francais
syr20 hvezda
Saint Poulin syr22 hvezda
Saint Nectaire syr22 hvezda
--> NAHORU <--

© 2008, Petr David