pitris & sýry

Camembert


TEORIE:
Camembert je měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camerbert ležící v departementu Orne v Normandii. zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillinum candida a Penicillinum camemberti nejméně tři týdny. Už od roku 1983 využívá označní AOC - Appellation d'origine contrôlée - chráněné označení původu.

Název Obrázek hvezda
Président
- Kvalita za rozumnou cenu
syr3 hvezda
hvezda
Les Croisés - Camembert syr5 hvezda
hvezda
Camembert d'Isigny syr4 hvezda
hvezda
Camembert Destrier
- Velice krémový
syr6 hvezda
hvezda
hvezda
Camembert Le Rustique
- Hodně se prodává i u nás
syr11 hvezda
hvezda
Camembert Le Rustique Sélection
Z vyběrového mléka. Výtečný,krémový, více slaný
syr44 hvezda
hvezda
hvezda
Camembert Isigny St Mere
Camembert, který dozrával za přítomnosti Kalvádosu.
syr108 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
--> NAHORU <--

© 2008, Petr David