pitris & sýry

Brie


TEORIE:
Brie je velice podobný Camembertu, je však méně pikantní, méně aromatický, má pevnější konzistenci - vhodný na přípravu zeleninových salátů. Tradičně se prodává ve formě trojhránků, ale jsou i výjimky. Původní Brie pochází ze stejnojmenného regionu nedaleko Paříže.

Název Obrázek hvezda
Président Le Brie syr13 hvezda
hvezda
Coeur de Lion - Le bon Brie syr19 hvezda
hvezda
Coeur de Creme

PŘÍBĚH:
Kamarádka Zuzka(z Prahy) tento sýr nazvala VOVÁLNEJ SEJRA :)
krom toho, že je oválný má pevnější jádro než Cammembert, patří do skupiny Brie, ale kvůli svému tvaru se pro něj toto označení nepoužívá.
syr33 hvezda
hvezda
hvezda
Brie Grande Selection - LR
- Brieliantní sýr s typickou briechuťí
syr82 hvezda
hvezda
hvezda
Brie Maubert - Casino
obyč Brie
syr94 hvezda
hvezda
Petit Brie - Casino
Velký Brie standardní chuti
syr114 hvezda
hvezda
--> NAHORU <--

© 2008, Petr David