pitris & sýry

Delikální, ale nezařazené sýry


,
Název Obrázek hvezda
Reblochon au lait cru
-vynikající sýr ze syrového(neupravovaného, nepasterizovaného) mléka
syr15 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Čerstvý sýr z farmy - Fromagerie de Sauniere syr16 hvezda
hvezda
hvezda
Caprice de Dieux
- bílá plíseň na povrchu, středně měkké jádro.
syr41 hvezda
hvezda
hvezda
Coeur de Lion
- Coeur tendre - opravdu jemné lví srdce
syr21 hvezda
hvezda
hvezda
Ermitage - Carré de l'Est
Velice jemný a tekutý a hranatý.
syr45 hvezda
hvezda
hvezda
Lanquetot - Terroir
-Normandský sýr s vyváženou chutí.
syr59 hvezda
hvezda
hvezda
Le Brin d'Affinois
Sýr netradičního tvaru - uvnitř měkký, krémový. Povrch béžové barvy. Středně aromatický.
syr65 hvezda
hvezda
hvezda
Fromage de Chaumes
Krémový sýr s chuťově výraznou kůrkou a nižším obsahem tuku.
071 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Delice de Bourgogne
Opravdu vynikající, nezaměnitelná krémová chuť. Musíte ochutnat.
072 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Morbier

TEORIE:
Tento sýr se vyrábí už od roku 1875 ve vesnici Morbier ve Franche-Comté. Zajívavostí je tenká vrstva popele, která se nachází uprostřed sýru. Sýr má OPRAVDU SILNÉ aroma, chuť naopak jemnou.

080 hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
hvezda
Brillat-Savarin

TEORIE:
Nesmírně tučný (75 %) sýr vyráběný v Normandii a v Burgundsku (Nuits St-Georges). Pokud chcete něco podobného ochutnat v Česku, tak si kupte Máslo a zakousněte se do něj!

088 hvezda
hvezda
hvezda
Edel de Cleron
Nelze mu nic vytknou. Takový francouzský standard (= to je pozitivní)
093 hvezda
hvezda
hvezda
Le Mottin Charentais
Strukturu má jako běžný Brie, ale chuť úplně jako české Apetito.
105 hvezda
hvezda
hvezda
L´Eclat de Nuit
Nepoživatelný sýr připomínající svou "vůni" návštěvu ZOO. Sýr zrál za přítomnosti bílého vína Bourgogne Aligoté. Opravdu nedoporučujeme.
109 -

--> NAHORU <--

© 2008, Petr David